Театър и Академия Драмеди

Театър „Драмеди“ е създаден 2010г. от Цвета Балийска- актриса, преподавател, режисьор, артистичен директор. Работили сме по класическа и съвременна драматургия и Импро театър, а в момента се практикува само авторски театър и playback театър.
В Академия „Драмеди“ участват деца и младежи от 7 до 22 години. „Драмеди Бейби“ е за малките театрали от 6 до 12г, Драмеди Джуниър- 13-16 г и Драмеди Про- 16-22 години. Театър Драмеди е репертоарен театър, в който участват както деца и младежи от Академия Драмеди, така и професионални актьори- в повечето случаи възпитаници на Академия Драмеди.
  Всяка година театърът представя по една нова премиера със всяка група, представленията имат дълъг живот, играят се репертоарно.
Освен репетициите за бъдещия спектакъл, изграждането на актьрска техника и сценично поведение и говор- възпитаниицте на Драмеди получват обучение по съвременен танц и пеене. Програмата е конструирана така, че да развива целия инструмент на актьорите и да събуди твореца във всеки един от тях.
Театърът участва в десетки фестивали и има множество награди за иновативна педагогичека дейност, най- добро представление, режисура, музика, хореография, актьорски постижения, за всяки един от спектаклите си.
Участието в Драмеди гарантира качествена подготовка за Натфиз и всяка театрална академия, не само в България, но и в чужбина.
Заниманията на Драмеди-  се провеждат всяка неделя от м. Октомври до м. Юни от 15,00 до 21,00 ч. За подробен график се обадете на посочения телефон.
Записване на mail dramedytheatre@gmail.com и тел. 0886 19 44 92.
И трите групи работят в Арт зала “Хайтов”, кв. Изток, ул. Юрий Гагарин 7
Можете да следите за предстоящите събития на фб страницата: Dramedy Theatre и на сайта: dramedytheatre.org
Въпреки пандемичните обстоятелства щни 2020 година Драмеди излезе с 3 онлайн премиери от серията Зуумбиране: „Коронен театър“ на Драмеди Бейби, „Коронен номер“ на Драмеди Джуниър и „Коронна промяна“ на Драмеди Про
Драмеди Бенд осъществи първия си концерт на 10 юни 2020 година на площад Радой Ралин. Бендът представя авторска музика от театралните представления на Театър Драмеди. Ръководител, китара, укулеле и вокал: Цвета Балийска, Китара, пиано и вокал: Ели Рангелова, Китара, пиано и вокал: Рада Михайлова, Вокал и укулеле: Ивана Симеонова, Цигулка, китара и вокал: Бела Петрова, Китара и вокал: Яна Ангелова, Ударни: Пламен Петков, Китара, ударни и вокал: Стоян Костадинов, Вокал и укулеле: Иван Трайчев, Бек вокал: Лия Желязкова
„С/Звяра в човека“- премиера 24 юни 2019 година. Драматургия и режисура: Цвета Балийска
сценография и костюми: Велина Мавродиева , музика: Боян Христов , хореографи: Петя Попова и Цветина Матова
„Пролуката“- премиера 23 юни 2019 Концепция, драматургия и сценография:  Цвета Балийска. Асистент режисьор: Пламен Петков. Портрети: Доменика Тодорова. Графика: Виктор Младенов. Хореография: Цветина Матова. Вокален педагог: Боян Христов. Музика: Боян Христов, Цвета Балийска, Рада Михайлова. Укулеле музика: Вилизар Гичев. Текстове: всички участници. Поезия: Кристин Бумбарова, Николай Кънчев, Дамян Дамянов. Дизайн плакат и билет: Виктор Младенов и Георги Власев
На 10 май 2018 година беше премиерата на „Очите на хората“. То взе награда за най- добро представление, награда за музика и осветление, награда за пластика и хореография, награда за актьорско майсторство на Маргарита Маринова. Награда за драматургия, режисура и за актоьрско майсторство на Георги Власев.
На 19 февруари 2017 година беше премиерата на новото представление „Кой си ти?“новият авторски спектакъл на Театрална студия „Драмеди“.
Сюрреалистичен спектакъл, между мечта и кошмар, който се занимава с вътрешния свят- невидимото, което се случва вътре в нас. За изборите, които правим на вътрешната сцена и които определят живота ни.
Засяга общочовешките теми за идентификацията, реализацията, цялостта, свързването, любовта, страстта, детето в нас, самотата, лудостта, прегарянето, нуждата от духовност, желанието ни да бъдем мечтите си и незнанието как да го постигнем.
Награди за „Най- добро представление“, за концепция и режисура, за главна мъжка, главна женска роля, за музика и осветление, за актьорско дарование и за актьорски постижения поименно на всеки актьор в представлениято!
IMG_1061
на XII Фестивал на читалищното изкуство „Драмеди“ се яви със „Случайни истории, спонтанни персонажи“ и все четири награди- Цвета Балийска беше отличена за „Иновативен подход в работата с актьорите“, а за актьорско майсторство награди получиха Иванджелин Йорданова, Георги Власев, Гринго Богданов.
 „Сън в лятна нощ“ от Шекспир, чиято премиера беше на 24 април  2014г., през сезон 2013/2014 взе награди от Фестивалът за читалищно изкуство, София и награди от „Сцена край морето“, Поморие- за режисура, за актьорско майсторство на цялата група и за изключително актьорско постижение на Сезер Сами.
В театъра са осъществени спектаклите: серията Зуумбиране: „Коронен театър“ на Драмеди Бейби, „Коронен номер“ на Драмеди Джуниър и „Коронна промяна“ на Драмеди Про, „Пролуката“, „С/Звяра в човека“, „Очите на хората“, „Кой си ти?“, „Любовни местоимения“,  „Лошо ми е!“, „Случайни истории, спонтанни персонажи“, „Сън в лятна нощ“, „Аз мога“, „Шекспир- с любов“, „Въпрос на гледна точка“, „О, шипка!“, „Блок 329“, „Пепеляшка“  , „Има ли дядо Коледа?“,„Снежната кралица“ , „Коледни случки“ , „Принцесите със скъсаните пантофки“ , „Дяволът и принц Аргай“.
На  17 март 2013г. имахме премиера с пиесата „Въпрос на гледна точка“, по текстовете на Реймон Кьоно от „Упражнения по стил“. Имаме 4 награди за актьорски постижения от Фестивала за театрално читалищно изкуство, София, 2013г.
Всяка година създаваме по две представления, с които участваме във фестивали в страната. Вече сме отличени с доста награди от различните фестивали:
XII Фестивал на читалищното изкуство 2015 – „Случайни истории, спонтанни персонажи“ и все четири награди- Цвета Балийска беше отличена за „Иновативен подход в работата с актьорите“, а за актьорско майсторство награди получиха Иванджелин Йорданова, Георги Власев, Гринго Богданов.
„Сцена край морето“- Поморие 2014- за режисура на Цвета Балийска, за актьорско майсторство на цялата група и за актьорско постижение на Сезер Сами.
Фестивала за театрално читалищно изкуство, София, 2014 награди за актьорско майсторство на Георги Власев, Татяна Митова, Пламен Петков, Иванджелин Йорданова
Международен фестивал „Утринна звезда“ Банско 2013- „Въпрос на гледна точка“- 2-ро място
Фестивала за театрално читалищно изкуство, София, 2013г.- награди за актьорски постижения на Станислав Анев, Гергана Киркова, Георги Власев и Иванджелин Йорданова
Международен фестивал „Утринна звезда“ Албена 2012
„Блок 329“- 1 място категория над 12г.
„Пепеляшка“ – 1 място категория под 12г.
Театрален фестивал „Приказка за теб“ Варна 2012
„Блок 329“ -2 място категория над 14г.
„Пепеляшка“- 3 място категория под 14г.
Международен фестивал „Утринна звезда“ Банско 2011
„Снежната кралица“- 1 място
11155072_1098897546803861_5051684613201474422_o
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s